BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home » MANŞET » Списание Yürüyüş: Интервю с “Движение 23 Септември”

Списание Yürüyüş: Интервю с “Движение 23 Септември”

Здравей Стефане,

Искаме да поговорим с теб за събранието на Антиимпериалистическия фронт. На 23-24 февруари се проведе събрание, в което ти беше един от участниците. би ли ни казал нещо по-вече за това.

Срещата на Антиимпериалистическия фронт се проведе в Берлин, Германия. На събитието присъстваха представители на различни организации от няколко държави. Срещата премина в интензивни дискусии, свързани с актуални международни въпроси и обсъждания за това как бихме могли да се противопоставим на империализма на интернационално ниво. Участниците споделиха впечатления от борбата против империалистическата агресия в различните държави. Бяха обсъдени организационни въпроси, свързани с подобряването на работата на АИФ и за засилването на връзките и комуникацията между членовете.

  • Би ли ни запознал накратко с вашата организация?

Движение „23 септември“ е марксистко-ленинска организация. С цялата си дейност се стремим да развиваме и разпространяваме комунистическата идеология в България и да издигаме знамето на борбата против империализма в нашата страна. През годините сме организирали и участвали в различни инициативи, като тези срещу агресията в Ирак, Сирия, Венецуела и Донбас, срещу геноцида над палестинците от страна на Израел, срещу санкциите и изолацията на които са подложени Куба и КНДР. В условията на период на реставрацията на капитализма в България, ние се стремим да създадем кадри за създаването на мащабна революционна организация, която да възроди борбата за един по-справедлив обществено-икономически строй. Друг приоритет на нашата организацията е развитието на теоретична и идеологическа дейност, разработвайки въпроси като този за причините за поражението на социализма в нашата страна.

  • Как си представя вашата организация участието си в дейността на АИФ?

От самото създаване на Антиимпериалистическия фронт нашето Движение е част от него. За нас създаването на международна организация, която да се противопоставя на империалистическата агресия, е от особено значение. Ние желаем да бъдем активна част от развитието на борбата против империализма и смятаме, че това може да стане само на базата на интернационалната солидарност. Затова и занапред възнамеряваме да спомагаме за развитието на АИФ с участие в инициативите на Фронта и борба против империализма в България.

  • Какви мероприятия проведохте освен дискусиите на събранието ?

Въпреки натоварената дейност по време на официалните мероприятия свързана със срещата на Антиимпериалистическия фронт, участниците имахме възможност да посетим някои интересни места в Берлин. Безспорно най-силно впечатление ни направи паркът паметник на Съветската армия, освободила Европа от игото на хитлеро-фашизма. Мащабът и красотата на това място биха удивили всеки. Прави впечатление, че целият комплекс се пази и е добре поддържан, за разлика от Паметника на Съветската армия в България, който чест е обект на вандалски атаки на антикомунисти. В Берлин успяхме да видим още и паметника на Маркс и Енгел, с който успяхме да се снимаме под зоркия поглед на местната полиция, която прояви особен интерес към нас.

  • Бихте ли ни запознали с решенията за бъдещи дейности?

По време на срещата бяха обсъдени редица актуални международни въпроси. Всички участници се съгласихме в осъждането на агресията срещу Венецуела и опитите да бъде свалена законната власт на президента Мадуро. Другарите от Турция и Украйна споделиха опит и информация от борбата против действащия фашизъм в своите държави. Беше обсъдена ситуацията в Близкия изток.

На срещата се взе решение участниците в Антиимпериалистическия фронт да организират кампании в своите държави във връзка с навършването на 70 години от основаването на НАТО. Въпросът с присъствието на американски и НАТО-вски военни бази е актуален за страните на почти всички участници в АИФ. Друго решение беше свързано с оказването на подкрепа и солидарност на революционните адвокати от Турция и затворения революционер Муса Ашоглу.

По време на престоя ни в Берлин организирахме протест в подкрепа на революционерката Айтен Озтюрк, жертва на отвлечена от турските служби в Ливан и измъчвана в продължение на 6 месеца.

Сред основните приоритети на Антиимпериалистическия фронт остава издаването на списание, в което да се публикуват актуални и аналитични материали, свързани с борбата против империализма по света.

  • Благодарим за отделеното време. Искаш ли да добавиш нещо, да кажеш нещо на нашите читатели?

На читателите на „Юруш“ искам само да пожелая вяра в по-доброто бъдеще. А то непременно ще дойде. Знам, че в последните години редакцията на списанието е подложена на зверски репресии от страна на държавата и въпреки това то продължава да излиза и да озарява своите читатели със светлината на истината. „Юруш“ е знаме на правдата, затова никакви забрани не могат да го спрат.

Emperyalizme ve Oligarşiye Karşı YürüyüşCheck Also

People’s Lawyers Ebru Timtik On The 186th, Aytaç Ünsal 155th Day Of The Death , Didem Akman And Özgür Karakaya Are On The 139th Day Of The Death Fast Resistance They Started With The Demand For Justice Fast Resistance

%d blogcu bunu beğendi: