BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home » Anti-Imperialist Front » Анти-империалистически Фронт: Наказанията в Турция, целят да сплашат революционерите борещи се за народа и справедливост!

Анти-империалистически Фронт: Наказанията в Турция, целят да сплашат революционерите борещи се за народа и справедливост!

В дните от 18 до 21 Март, в съдебната зала в затвора в Силиври, беше гледано от 37-ми наказателен състав на съда в Истанбул. Съдебният процес завърши с издаването на присъди от десетки години затвор за адвокатите от Правно Бюро на Народа и Сдружението на Прогресивните Юристи. Във връзка със съдебните решения, Анти-империалистически Фронт излезе с протестна декларация.

Анти-империалистически Фронт: Призоваваме за незабавното освобождаване на революционните и прогресивни адвокати в Турция!

Решенията издадени от съдилищата на фашистката власт нямат правна стойност и не важат. Това е справедливостта на една класа, това е „справедливостта” на една класа, която не спразва дори своите собствени закони. Съдът отхвърли искането на подсъдимите адвокати, за честен съдебен процес, като прибягна до често използвания в последните години в Турция метод на „тайните свидетели”. Никоя съдебна инстанция, никой закон, не може да осъди легитимността на адвокатите-революционери.

Адвокатите-революционери бяха осъдени на от 3 до 20 години затвор, за това че вместо да бъдат обикновени адвокати, които да водят един спокоен живот в капиталистическото статукво, те се бориха срещу несправедливостта, и защитаваха хората станали жертви на несправедливости. Наказанията в Турция, целят да сплашат революционерите борещи се за народа и справедливост!

Анти-империалистически Фронт

23 Март 2019г.

Какво представлява Анти-империалистически Фронт?

Анти-империалистически Фронт срещу империализма, е съюз между революционни, комунистически, социалистически, анархистки и прогресивни организации, които водят борба в различни страни по целия свят. Той си поставя за цел, обединявайки всички народи около определени принципи, да издигне своеобразна барикада срещу империализма.

Създаването на Анти-империалистически Фронт бе обявено през 2014 година, от организациите, които от 2009 година насам участват в провеждания всяка година в Турция, симпозиум Еюп Баш – Единството на Народите срещу Империалистическата Агресия.

Анти-империалистически Фронт е организация, в която въпреки всички идеологически и културни различия, представителите на различните организации се обединяват срещу империализма.

Създаването на Анти-империалистически Фронт и чувството на единство между организациите влизащи в него, намери своя израз, след посещенията и акциите за солидарност с хора станали обект на фашистки нападения и империалистически интервенции.

Анти-империалистически Фронт е организация създадена по предложение на Народен Фронт – Турция, който се явява обща организационна структура на революционери водещи борба за социализъм срещу империализма и фашизма.

Източник: https://gercekhaberajansi.org/anti-emperyalist-cephe-turkiyede-ceza-halk-icin-adalet-icin-savasan-devrimcileri-korkutmayi-amacliyor/Check Also

THE CONSTITUTIONAL COURT SAYS THAT THERE IS NO THREAT TO ALI OSMAN KÖSE’S LIFE!

20.06.2021 THE CONSTITUTIONAL COURT SAYS THAT THERE IS NO THREAT TO ALI OSMAN KÖSE’S LIFE! ...

%d blogcu bunu beğendi: