BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home » MANŞET » Солидарност със съпротивата на научните работници в Турция срещу фашистките репресии!

Солидарност със съпротивата на научните работници в Турция срещу фашистките репресии!

 

След опита за преврат в Турция на 15 юли 2016 г. фашистката власт в страната засили репресиите си срещу всички несъгласни с диктатурата на Ердоган. Прогресивните леви и революционни хора са преследвани, затваряни, изтезавани и избивани. Много работници от публичния сектор бяха уволнени, заради това, че не приемат случващото се в страната. Някои от тях не се примириха с тези несправедливости и започнаха съпротива срещу това, че са несправедливо уволнени от работа. Публикуваме съобщението на двама от тях.

“Скъпи приятели и съмишленици,

Ние, академик Нурие Гюлмен и преподавател Семих Озакча, сме двама от революционните демократични служители в обществения сектор, които бяха уволнени с постановление, след въвеждането на извънредно положение в Турция.  И двамата сме членовете на Съюза на работниците в областта на образованието и науката. Ние не приехме това незаконно, несправедливо уволнение и започнахме седяща стачка  на 9 ноември 2016 г. на улица “Юксел” в Анкара пред Статуята за правата на човека. Много от нашите приятели, които също бяха освободени с подобни постановления, дойдоха и се присъединиха към нас. Всъщност, социологът Вели Сачълък и преподавателите Акун Карадаг, Екра Юзкан Озакча и Мехмет Дерсулу се включиха в нашата съпротива.

По време на борбата ние бяхме атакувани, изтезавани и 27 пъти задържани от полицията. Всеки път обаче успявахме да се върнем към съпротивата и да продължим нашата седяща стачка. По време на борбата, нашето искане, което е просто да си върнем работата, остана без отговор от правителството. Въпреки това, ние имаме силна воля и сме се посветили на продължаването на нашата съпротива, докато не бъдем възстановени на работа.

Докато нашият протест продължаваше, ние започнахме безсрочна гладна стачна на 9 март 2017 г. Излишно е да споменаваме, че искаме да бъдем видени и чути от работници, синдикати и хора от целия свят. Към момента здравето ни се влошава и ние очакваме всяка подкрепа, която можем да получим. Нашето искане е просто: искаме си работата обратно.

Продължаваме нашата гладна стачка на едно и също място – Статуята за правата на човека на улица “Юксел” в Анкара. Ако решите да ни посетите, ще ви чакаме там 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Разбира се, можете също да изразите солидарност, като разпространявате нашето послание в социалните мрежи, като се свържете с посолство на Турция в близост до вас или споделите съобщения, снимки и видеоклипове в наша подкрепа.

Поздравяваме ви със съпротива и борба.

Академик Нурие Гюлмен

Учител Семих Озакча

Twitter: @NuriyeGulmen, @SemihOzakca

#hungryforourjobs

https://hungryforourjobs.wordpress.com

[email protected]



Check Also

BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN NEDENİ ÖZEL MÜLKİYET HALKLARIN BÜTÜN SORUNLARININ SORUMLUSU EMPERYALİZM HALKLARIN BAŞ DÜŞMANI AMERİKAN EMPERYALİZMİDİR

1990’lı yılların başlarında emperyalistler, sınıf savaşımlarının son bulduğunu, kapitalizmin kesin zaferini kazandığını, emperyalizmin değiştiğini ve ...